SØK HER

Meny

Bli Frisør

BLI FRISØR

Adam og Eva Akademiet er Norges eldste private frisørskole og har siden starten i 1986 blitt anerkjent for vår faglige styrke.

Vår sterke fokus på utdanning og utvikling av profesjonelle frisører har gjort Adam og Eva Akademiet til landets mest prisvinnende frisørakademi. Akademiet har ved to anledninger blitt kåret til Europas og verdens ledene akademi innenfor frisørfaget. Siden oppstart av Adam og Eva salongene i 1973 har vi blitt nasjonalt og internasjonalt anerkjent for vår banebrytende posisjon i faget og motebildet.

Søk Adam og Eva Akademiet i dag 

Spørsmål og svar  

Frisørutdannelse

Har du lyst på en trygg, spennende og givende karriere? Har du ambisjoner om å bli hårstylist, jobbe innen mote og media eller er ditt ønske å jobbe med kunder i salong? Da tyder mye på at en frisørutdanning kan være det rette for deg!

Hos oss er du i jobb allerede etter 6 måneder. Skolen er støttet 100% av Lånekassen.

Det å komme riktig ut fra start er viktig uansett hva du vil med livet ditt, også om du vil bli en dyktig frisør. Valg av riktig skole kan være avgjørende for din motivasjon, din faglige dyktighet, din kreativitet og ikke minst for ditt selvbilde som frisør. Dette vil i stor grad påvirke din yrkeskarriere.

Adam og Eva Akademiet har høy status i bransjen og dette gjør veien til fast jobb enklere for deg som elev!

Vi veileder deg fra drøm til virkelighet!

Søk Adam og Eva Akademiet i dag  

Søknadsprosess

Vi har rullerende inntak og skolestart to ganger i året: januar og august. Etter vi har mottatt din søknad, vil vi ta kontakt med deg for en hyggelig samtale. Skulle du ha noen spørsmål før du søker, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på telefon: 23135090 eller via mail: skolen@adamogeva.no.

Læretid

Elever fra Adam og Eva Akademiet er svært ettertraktet i bransjen og vi har et stort nettverk i hele Norge, som kan sikre deg en trygg og stabil læretid! Er ditt ønske å jobbe i Adam og Eva er veien kort, da vi også rekrutterer til våre egne salonger.

Søk Adam og Eva Akademiet i dag  

I over 50 år har Adam og Eva stått for noe helt utenom det vanlige i norsk frisørbransje.

Våre styrker er evnen til å være i endring og kreativt utfordre oss selv.

Adam og Eva åpnet dørene til sin første frisørsalong i 1973 i Nafhuset i Oslo, spilte gründer Øistein Bjørndal rockemusikk på høyttaleren og klipte kvinner og herrer side om side. Han brøt normer og var med på å modernisere og  profesjonalisere frisørbransjen.

Les mer om oss  
Hva kreves for å komme inn?

Av formell utdanning krever vi kun at grunnskolen er gjennomført. Om du har erfaring med hår eller ikke, har ingen betydning. Når vi har mottatt søknaden din, vil vi ta kontakt med deg for et telefonmøte. Det vi er spesielt opptatt av, er din motivasjon for å søke akkurat vår skole, dine drømmer og mål, i tillegg til hvilke egenskaper du har som vi kan bygge videre på mens du er hos oss. Du må kunne beherske norsk godt, både muntlig og skriftlig, da undervisningen foregår på norsk.

Er skolen støttet av Lånekassen?

Adam og Eva Akademiet er 100% støttet av Statens Lånekasse.

Når er det opptak?

Adam og Eva Akademiet har rullerende opptak gjennom hele året. Skolestart er i august og januar.

Hva skjer etter søknaden er mottatt av skolen?

Skolen behandler søknaden, og du blir deretter kontaktet for en hyggelig telefonsamtale. Skolen legger vekt på din motivasjon og interesse for faget.

Hva koster skolen?

Skolen koster kr 87.000,-. Avgiften inkluderer alt materiell som forbrukes i skoletiden, foruten skrivemateriell.

Er det lett å få jobb?

Det er et stort behov for frisører og lærlinger i Norge i dag. Adam og Eva Akademiet har høy status i bransjen og dette gjør veien til fast jobb enklere for deg som elev.

Hvordan søker jeg?
Hvordan får jeg svennebrev?

Det er to veier som leder til svennebrevet:

1. Lærling: Utdannelsen tar utgangspunkt i 4 år. Du får 6 måneder fratrekk fra Adam og Eva Akademiet. Du får 12 mnd. fratrekk for VG1 Design og håndverk/ FBIE. VG2 Frisør gir 12 mnd. fratrekk. Alle andre VG1 og VG2 gir 3 mnd. hver i fratrekk.

2. § 3-5 Praksiskandidat (Også kalt privatist): Tar i utgangspunktet 5 år. Ingen krav til skolegang eller kurs. Ingen aldersgrense. Du får 6 måneder fratrekk for Adam og Eva Akademiet.

Uansett modell: du må bestå en tverrfaglig eksamen før du kan gå opp til svenneprøven.